Ръководството на ЦСКА е на път да направи изключително изгодна сделка с американския Сиатъл Саундърс.

Ако нападателя на „армейците” Килиън Шеридън премине успешно медицинските тестове, които са задължително изискване на американците, и остане до края на календарната година в тима от западното крайбрежие, то в касата на ЦСКА ще постъпят близо 1 милион долара.

Отделно „червените” босове ще спестят и от заплата на ирландския национал, която е най-високата в Борисовата градина. Ако Шеридън се наложи в Мейджър Сокър Лигата и от Сиатъл пожелаят да го закупят, то тогава към „Армията” ще потекат още пари и по този начин вложените за Шеридън пари в началото на този сезон, ще бъдат избити многократно.

Играчът трябва да лети за САЩ в началото на следващия месец. Едва ли той повече ще вземе участие и минута, в оставащите до тогава мачове на ЦСКА.

Наставникът на отбора Милен Радуканов е дал съгласието си за този трансфер. Треньорът недвусмислено показа още със заставането си начело на ЦСКА, че няма да ползва услугите на бившия играч на шотландския гранд Селтик, като често напоследък Шеридън дори не попадаше в групата за мачовете на ЦСКА.