Стадион „Българска армия” получи „разрешение да приема домакинските мачове на ЦСКА от А група”. Това съобщиха от клуба на официалната си страница.

Така се слага край на всички процедури по пускане на спортното съоръжение в употреба, за да приеме срещите на „червените” от вътрешното първенство.

Както Гонг съобщи по-рано през деня обаче, ЦСКА ще отложи връщането си на „Армията” и ще изиграе домакинството от 20-ия кръг срещу Сливен на стадион „Васил Левски”. Причината са лошите атмосферни условия в последните дни, които пречат на тревното покритие да „добие голяма плътност”.

Ето съобщението на официалната страница на „армейците”:

Многоуважаеми колеги и привърженици, поради лошите климатични условия ви уведомяваме, че за наше огромно съжаление няма да може да домакинстваме на стадион „Българска армия” за мача от XX-я кръг на А ФГ срещу Сливен.

Неблагоприятните атмосферни условия в последния месец, почти минусовите температури нощно време бяха причина тревното покритие да не добие голяма плътност.

Ето защо ръководството на клуба и експерти от фирма „Онтарио” прецениха, че тревата трябва да бъде запазена, заради огромните инвестиции на собствениците в нея.

Категорични сме, че лошото време е единствената причина стадион „Българска армия” да не отвори врати за феновете си на 1 април.

Що се отнася до лиценза на съоръжението можем да заявим, че нашият дом получи разрешение да приема домакинските мачове на представителния мъжки отбор от А ФГ.

От името на всички в клуба предварително благодарим на ръководството на Националния стадион „Васил Левски” и се извиняваме от сега за причиненото неудобство, около преместването на мача.