ЦСКА победи с 3:0 шампиона на Иран Сепахан в първата си контрола от подготвителния лагер в Австрия. Точни за успеха на „червените“ бяха футболистите на проби Масимо Кода и Педро Мендеш, и Христо Янев.

Италианецът Кода направи силен мач срещу иранците, за разлика от сънародника си Алесандро Герарди. И двамата започнаха двубоя като титуляри, но Герарди бе заменен още в 38-та минута. Кода остана на терена до последния съдийски сигнал. Португалецът Мендеш се появи в игра на почивката.

„Армейците“ победиха тима на Сепахан, който е шампион на Иран в последните три сезона. Отборът пък е воден от популярния хърватски треньор Златко Кранчар.

Селекцията на Стойчо Младенов не успя да се разпише през първото полувреме. На два пъти Христо Янев имаше възможности да вкара от статични положения, но ударите му не намериха целта. В 11-та минута пък Килиън Шеридън нацели напречната греда.

Иранцие също имаха възможности да отбележат във вратата на Благой Макенджиев, като най-добрата им ситуация дойде в 35-та минута. Вместо да вкара обаче на празна вратар, Джамашидиан нацели свои съотборник в гърба.

На почивката Стойчо Младенов пусна в игра Спрокел, Ангел Грънчов, Тодор Янчев, Лукаш Саша и Мендеш. Малко по-късно влезнаха и Станко Йовчев и вратарят Анатоли Господинов.

Точно 50 секунди след подновяването на играта ЦСКА откри резултата. Кода бе изведен от Иван Бандаловски на добра стрелкова позиция и с хубав удар не сбърка за 1:0.

Христо Янев не успя да се разпише през първата част, но го направи в 51-та минута. Той получи топката в наказателното поле, и сам срещу вратаря реализира за 2:0.

Крайният резултат бе оформен в 84-та минута. Нджонго Присо проби добре, пусна в наказателното поле към Мендеш и той вкара за 3:0.

В предишната си контрола, на българска земя, ЦСКА падна от Торпедо Москва с 1:2. Следващата проверка на „армейците“ пък е на 4-ти юли срещу Волга Нижни Новгород.