ЦСКА победи с 3:1 Локомотив София в приятелска среща, играна на стадиона в квартал "Надежда". Програмата предвижда почивка през уикенда за двата тима в съответните седмици на А група, но освен за игрова практика, "железничарите" използваха проверката и за да тестват качествата на двама играчи на проби - сърбите Младен Ристич и Неманя Миленович. Двамата са свободни агенти, но вероятността да останат в Локомотив е малка.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заложи през първото полувреме на почти всички титуляри, докато неговият колега Стефан Генов заложи на играчите, които по-рядко се появяват в официални мачове.

Разликата в класите бе очевидна и до почивката резултатът бе 3:0. След няколко ялови атаки на ЦСКА вратарят на Локомотив София Божидар Митрев допусна лек гол, след като сбърка при изнасянето на топката. Ивайло Чочев пресече грешния пас и с второто си докосване вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 14-ата минута капитанът Валентин Илиев направи 2:0 след удар отблизо с глава. Защитникът на "армейците" бе непокрит при центриране на Мартин Петров. Лошата новина е, че Илиев получи контузия малко преди почивката и трябваше да бъде заменен принудително.

Мартин Петров също записа името си сред голмайсторите, като това се случи в 42-ата минута. Бившият национал завърши с плътен диагонален шут индивидуалния си рейд през защитата на Локомотив, покачвайки резултата на 3:0.

ЦСКА би Локо Сф за едно полувреме в "Надежда"

източник: Георги Димитров, Gong.bg

На почивката наставникът на "червено-черните" извърши десет смени, като единствено каращият проби сръбски защитник Младен Ристич остана на терена. Титулярите на Локомотив успяха да пренесат играта по-далеч от своята врата, но ЦСКА бе стабилен в защита и не допускаше лесно положения пред своята врата.

Символичните домакини имаха претенции в началото на втората част за дузпа след игра с ръка на Попов в наказателното поле, но реферът Тихомир Алексов не счете за необходимо да отсъди най-тежкото наказание.

Първото по-сериозно положение в мача пропусна Димитър Илиев в 64-ата минута, когато негов удар мина на сантиметри покрай гредата на Райс Мболи.

И старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде шанс за изява на резервите си, но само в последния половин час. В заключителната част на проверката "железничарите" бяха с основния си състав, докато "армейците" бяха в експериментално формация, но статуквото на терена не се промени значително. Локомотив трудно задържаше топката, докато ЦСКА с лекота стигаше до вратата на съперника.

Оставаха броени секунди до края на мача, когато Джиби Якасонго вкара почетен гол за Локомотив. Гаел Нлундулу напредна по дясното крило и пусна към Джиби, който чукна леко топката покрай Райс Мболи. Така бе фиксиран и крайния резултат 1:3.