ЦСКА победи Славия само с 1:0, но добави три точки към актива си, и поне временно е втори в класирането на А група. „Червените“ можеха да си тръгнат с доста по-изразителен резултат от стадиона в столичния квартал „Овча купел“, като пропуснаха няколко отлични възможности да накажат Георги Петков.

Славия отстъпи владеенето на топката, и след като през първото полувреме се държеше горе-долу равностойно, през второто „белите“ почти нямаха шанс.

За Славия това бе пети пореден двубой за първенство без победа, а след като биха Локо София в първото столично дерби, момчетата на Асен Букарев загубиха последните две – с Левски и ЦСКА с идентичен резултат.

ЦСКА от своя страна регистрира шеста поредна победа във всички турнири, като „армейците“ не са допускали гол във вратата си в срещите от А група от 24 август насам.

Славия и ЦСКА имаха добри условия за футбол на стадиона в „Овча купел“, но на символичните гости им трябваше доста време, за да започнат да играят качествено, а „белите“ изобщо не намериха своя ритъм за 90 минути.

Милисавлевич, Марсиньо и Морейра тестваха Георги Петков преди почивката, но стражът на домакините бе на мястото си. Галин Иванов имаше опасен удар с глава в 35-та минута за Славия, но защитник на ЦСКА отклони топката в корнер.

Единственото попадение падна в третата минута от второто полувреме. След корнер за ЦСКА, отляво на Петков, първият удар на Морейра с мъка бе избит от стража, но след това Емил Гъргоров с обръщане стреля от ъгъла на вратарското поле, и намери мрежата за 0:1.

В 53-та минута, след труден удар на Морейра, топката нацели напречната греда на Георги Петков, но не влезе във вратата.

Невероятни пропуски в последния половин час от двубоя направи Марсиньо, който на три пъти излезе очи в очи с Петков, и стреля два пъти в аут, и веднъж в ръцете на стража. В края ЦСКА предпочете да заиграе на сигурно, и опитваше предимно контраатаки, като се прибра компактно в задни позиции, за да си тръгне със сигурни три точки, взети без бой от Славия.

ЦСКА без проблеми срещу Славия за лесни три точки

източник: Lap.bg