Кметът на Каварна и президент на Калиакра Цонко Цонев бе изключително афектиран от съдийството на мача между неговия тим и Славия, който столичани спечелиха с 1:0 с гол на Георги Христов. Босът на Каварненци бе доста остър с определенията си към главния рефер Ивайло Стоянов, който отмени попадение на домакините, както и изгони футболист на Калиакра в края на срещата.

„Вкарахме гол, който беше отменен. Имаше две дузпи за нас. Може да са играли и черно тото. Ако едни съдии сложат на двойка и така свирят мача.. не знам какво да си мисля. Това е безобразно съдийство.Нямам идея за какво се получава така. Или от некадърност или от каквото казах преди малко. Те се разхождаха до Боливия и до не знам си къде. Такъв позор не ми се коментира“, изригна Цонев.

„Господин Велев и господин Стефанов предполагам са доволни. Всеки, който е гледал е видял. През първия полусезон не ни режеха, но сега ни метнаха още от първия кръг. Футболът няма да се оправи. Реформата я виждате каква е. Реформата е да изритат всичките съдии. Да им тежи на съвестта. Особено главния сватбар (Ивайло Стоянов) не виждам как ще си легне, но той сигурно той е компенсирал с други неща.“

„Такъв мач до момента не се е свирил тук. Вместо дузпа за нас дават червен картон на наш футболист. Много ми е интересно каква ше е оценката, но те точките ни ги взеха. Това е позор за съдиите, което го направиха тия тутманици тук днес. Нищо не можем да предприемем. Те си са решили кои отбори къде ще завършат. Надявам се, че след време всичко ще излезе наяве.

"Ако тоя съдия ни свири трети мач можем да не излезем да играем и ще си направим гавра с Българския футболен съюз. Свири ни мача с Монтана – червен картон, днес пак ни свири – пак червен картон. Моля се да завърши нормално първенството. Това ако се случи на Левски и ЦСКА феновете ще излязат по улиците и ще станат батални сцени“, сподели още Цонко Цонев.