Отборът на Славия постигна важна победа като гост на Калиакра с 1:0. При изключително неблагоприятни атмосферни условия и замръзнал терен, „белите“ се наложиха благодарение на единствения гол на Георги Христов през първата част. Тимът на Калиакра завърши мача в числено намален състав, след като Николай Петров бе отстранен в последните минути след втори жълт картон.

След скучни първи минути на двубоя и доста разпокъсана игра, в 19-ата минута гостите съумяха да излязат напред в резултата. Нападателят Георги Христов открадна топката в центъра на терена, напредна добре и навлезе в наказателното поле, където стреля по диагонала в далечния ъгъл на вратаря и вкара за 1:0. Домакините съумяха да изравнят до края на първата част, но голът на Десислав Русев бе отменен от рефера Ивайло Стоянов, който отсъди засада.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА ТУК!

Втората част бе доста по-интересна, въпреки че не паднаха голове. И двата тима имаха добри възможности за попадения, но двамата вратари се представиха на висота. В 63-ата минута Николай Божов можеше да реши всичко в мача с нов гол, но останал сам срещу вратаря Цветан Димитров не успя да го преодолее. За тима на домакините Десислав Русев имаше два отлични шанса, и в двете ситуации капитанът на „белите“ Богомил Дяков се намеси авторитетно и успя да предотврати голове.

Две минути преди последния съдийски сигнал домакините имаха претенции за дузпа, но вместо това Николай Петров бе изгонен с втори жълт картон. Футболистът на домакините се опита да си спечели дузпа, но главният рефер не подмина ситуацията и му показа жълт картон за симулация.