Босът на Калиакра Каварна Цонко Цонев заяви категорично пред Гонг, че клубът е готов на всичко, дори и на бойкот на мача срещу Левски в събота. Кметът на черноморския град сподели, че не желае повече БФС и Борислав Михайлов да преговарят от името на тима за телевизионните права на отбора.

“Утре Левски ще тренират в 18.00 часа, така че който иска да види Левски, може да дойде. Иначе ясно е, че като съм казал нещо ще се случи”, сподели Цонко Цонев на въпрос дали ще има двубой в събота.

Още вчера кметът на Каварна се закани да бойкотира домакинския мач на Калиакра със “сините”. Причината е свързана с назначаването на съдията на мача Черно море - ЦСКА. За двубоя на армейците е назначен Ивайло Стоянов, който в първия пролетен кръг се изложи в мача Калиакра - Славия. Според Цонко Цонев „сватбарят” няма да успее да се справи с мача във Варна.

“Приготвил съм още един шамар за БФС. Забраняваме на Борислав Михайлов да преговаря за нашите телевизионни права, ние имаме изключителното право върху тях. Ще приканя и останалите президенти ние сами да се представляваме, а не те да преговарят за парите. Той може да си преговаря за Литекс, Локо Сф, Черно море, за Калиакра няма право да преговаря. По този начин той е нелегитимен. Няма право да преговаря за пари от наше име”, каза в Спортно шоу Гонг Цонко Цонев.

“Нещата могат да се променят, ако един човек трябва да се вразуми, което много трудно ще се случи. За да се вразумиш, трябва да имаш мозък. Става дума за председателя на Съдийската комисия Костадин Костадинов и феновете ще загубят, и всички ще загубят. Левски ще вземе три точки, ще спечели само инатът и простотията на Костадин Костадинов“, добави още Цонко Цонев.

“Той може да излезе в отпуск, да се разболее, но до тук са стигнали нещата. На единия кантар имаме интересите на футбола, а на другия кантар имаме интересите на съдийската комисия. Сега им е последният шанс да го направят. Ще ми отнемат три бонбонки и три черешки. Какво ще ми отнемат? Ще видим как ще се развият нещата. Ще видим какво ще стане в 18.00 часа в събота. Ние принципно поставяме въпроса. Става дума за Съдийската комисия, за принципи и справедливост. Защото ако беше за наш мач, ние щяхме да преглътнем. Ние поставяме принципно искане. Ние правим нещо, от което ние губим, и въпреки това го правим. Ние от това решение не печелим”, добави още кметът на Каварна.

“Представи си утре, че ако на Дока му намалят наказанието от 4 на 2 мача, каква ще е тази глупост на Апелативната комисия. Вижте каква саможертва правим. Разбирате ли пред каква дилема съм поставен, аз като ЦСКА-р, Левски ще спечели три точки, а освен това и Калиакра, моят отбор, ще загуби.”

“Е, те и с футболната лига са влезли във война, с обикновените хора. Те с целия свят ли ще водят война? Вчера чух, че имало запис на някакъв уговорен мач. Е, ние какво да ги правим тия повече? Ако утре не вземат правилното решение, ви гарантирам, че това ще бъде най-интересният мач и най-гледаният в България. Те са предупредени, че мач може да няма. Може да стане всичко. Футболни куршуми… те влизат във война.”

“Досега ги търпяхме. И предишния сезон и по-предишния сезон. Просто искам нормално отношение във футбола. Стига са толерирали този и онзи. И пак ще го преглътнем, нека 5 години да е един шампионът, но много ли искаме, да се случи нещо нормално във футбола”, уточни Цонко Цонев.

“И вече не се знае как ще завършат мачовете Черно море - ЦСКА и Литекс - Локо Пд след развитието тук. Така че, щом ония там искат да воюват с целия свят и ония там дето се мисли за президент, ще си получи всичко - футболни куршуми, боксови удари, всичко ще получи, каквото той поиска”, добави Цонев.

Босът на Калиакра уточни, че още клубове ще се включат към т.нар. Бойкот към БФС: “Днес ми се обадиха и от Берое, говорих и с Емил Наков, има отбори и от Б групите, които са ощетени от пренареждането на класирането. И те ще се присъединят към нас.”

“Те не са дошли на стадиона, да видят какво става по стадионите, тях ги е страх да дойдат на стадиона, защото там ще им теглят по една майна”, завърши Цонко Цонев, визирайки представителите на БФС.