Кметът на Каварна Цонко Цонев заяви, че отборите на Калиакра, Монтана, Академик, Видима Раковски, Миньор Перник и Пирин са готови за общ бойкот на А група.

„Събираме се утре в 11 часа в националния дворец на децата. Събираме се символично там, защото ние държим много на детско-юношеските школи. Клубовете, които ще бъдем там сме Монтана, Академик, Видима Раковски, Пирин и Калиакра. Имаме предварително потвърждение от г-н Вангелов, но очакваме той окончателно потвърди”, коментира шефът на Калиакра.

„Шест от най-кланите, недоклани клубове ще дебатираме актуалното състояние към отношенията спрямо малките отбори. Ще присъства и г-н Наско Караиванов, който е представител на ПФЛ. Все още сме живи по-странно стечение на обстоятелствата, въпреки опитите да ни заколят с бръснарско ножче”, добави кметът на Калиакра.

„Смятаме да търсим варианти, за да се защитаваме взаимно, включително и общ бойкот на първенството и съвместни действия срещу БФС. Ще предложим съвместни действия на съдийската и дисциплинарната комисия”, сподели Цонев.

„С г-н Караиванов искаме да обсъдим възможността да делегираме права на ПФЛ, за да води тя преговорите за телевизионните права, за да изключим като посредници лицето Валентин Михов и президентът на БФС. На президента на БФС трябва да му стане ясно, че той работи за футболните клубове, а не те да работят и издържат Изпълкома и Борислав Михайлов”, каза още Цонко Цонев.