Кметът на Каварна Цонко Цонев не остана длъжен на нападките от страна на финансовия директор на Литекс Величко Дихонов, отправени и към него след мача Калиакра - Литекс, завършил 0:1.

„Да ви кажа честно, за мен най-голямо удоволствие бе присъствието на група ядрени физици от ръководството на Литекс, начело със старши научен сътрудник Величко Дихонов и доцент проф. д-р на ядрените науки Стойчо Стоилов, които казаха много мъдри слова и вдигнаха изключително много нивото ни на интелигентност в целия град. Мисля си, че без тези проблясъци могат да бъдат запомнени столетие напред във футболната ни игра. Това бе едно от най-ценните неща, които чух след мача. Просто не предполагах за тази интелектуална мощ и капацитет в тази част от ръководството на Литекс. С голямо удоволствие ги слушах и се надявам отново да ни облагородят някой ден, като дойдат пак до Каварна”, сподели кметът на Каварна.

Цонко Цонев все пак коментира и мача, който неговият тим загуби: „Стана здрав двубой, Литекс е един много добър отбор, с много добри футболисти. През първото полувреме ни изнесоха футболен урок, който ние гледахме внимателно. През второто полувреме малко не ни достигна да изравним. Не ни достигна малко повече самочувствие и спокойствие пред гола. Ако ги имахме, щяхме да вземе една точка от шампиона. Футболът затова е интересен, защото стават и неочаквани неща.”

Кметът на Каварна направи равносметка на завършилия есенен дял, в който Калиакра за първи път участва в А група. „Набрахме добър точков актив. Даже малко над планираните от нас точки. Надявам се с добра подготовка и селекция, която Тони Здравков ще каже, да постигнем нашата цел – оставане в елита. Пак ще се върна към мача, към съдийството на Николай Йорданов нямам никакви претенции. Показа, че е добър съдия, само накрая неговият помощник го подведе и свири обратен фаул. Остава ни още един мач до края на годината – гостуването в Благоевград на Пирин за купата. Там се надявам да се представим добре.”