Халфът на Калиакра Ивайло Раденцов бе сред най-активните играчи на тима от Каварна в двубоя с Литекс. Той имаше първото реално положение за гол в мача. Ивайло даде интервю за Gong.bg и Дарик радио, което започна с обяснение на ситуацията в началото на срещата.

„Имах възможност да отбележа, разказва Раденцов. Може би най-чистото положение за гол изтървах аз. В последния момент видях топката, но какво да се оправдавам. Няма да се оправдавам. Можех да вкарам гол, но битата от мен топка излезе в аут.”

Домакините през първото полувреме играха по- плахо. На какво, според Ивайло, се дължи това?

„Разменихме си по едно полувреме, счита Ивайло. Първото полувреме играхме по-прибрано.През второто полувреме излязохме с мисълта, че няма какво да губим. Според мен щеше да е заслужено, ако мачът бе завършил 1:1.”

Имало ли е според футболиста на Калиакра възможност да се стигне до споменатото от него равенство?

„Да,Георги Станчев имаше чисто положение за гол две минути преди края, припомня Раденцов. Това бе ситуация като моята в началото на срещата. Но това е футболът... Всеки пропуска. Продължаваме напред.”

Футболистите на Калиакра излязоха по-мотивирани след почивката и го показаха с играта си през второто полувреме.

„Бяхме по-нахъсани с началото на второто полувреме, признава Ивайло. Старши треньорът ни каза, че няма какво да губим. Каза да излизаме и вярва, че ще спечелим мача, но... Видяхте имахме шанс, но това е футболът.”

На няколко пъти по време на двубоя играчите на Калиакра изразиха претенции към отсъжданията на главния рефер Николай Йорданов.

„Особено при последното положение, когато очаквахме да свири фаул за нас, припомня Раденцов. Дори и не разбрахме какво свири този съдия. Може би страничния го подведе. Не знам какъв фаул свири.”

На тима от Каварна предстои последен мач преди за излезе в почивка, този за Купата срещу Пирин в Благоевград.

„Както във всеки мач излизаме за победа, категоричен е футболистът на Калиакра. Пък каквото стане.”

Според Ивайло Раденцов отборът му е спечелил точки там, където не е очаквал, срещу ЦСКА и Черноморец, но пък е загубил от Видима Раковски.

„Шестнадесет точки мисля, че са добър актив за нашия отбор, прави равносметка на есенния дял Ивайло. Целта пред нас е да запазим мястото си в елита. Затова работим всеки ден. С общи усилия мисля, че ще успеем да запазим мястото си в групата.”

Ивайло има в лицето на красивата си съпруга Миглена - най-големия си фен. Тя издържа на студа и въпреки загубата не го укори за направения от него пропуск. Двамата позираха и за снимка, в студа на стадиона в Каварна, в неделната вечер.