Миньор Перник нанесе тежък удар по шампионските амбиции на ЦСКА и върна изцяло интригата в борбата за титлата в А група. „Чуковете“ победиха с 2:0 „армейците“ в Перник в мач от 28-я кръг на първенството и по този начин „червените“ вече имат аванс от само две точки пред втория Лудогорец.

ЦСКА представи слаба продукция през всички 90 минути и пропусна малкото създадени положения пред вратата на Чворович.

Карачанаков стреля от фаул в 3-та минута, но топката мина в страни от десния стълб на вратата на Иван Чворович. В 12-та минута Мораес стреля от фаул, но прати топката в страни от десния стълб на вратата на Чворович.

Най-чистото положение за ЦСКА през първото полувреме бе в 28-та минута, когато Присо подаде към Галчев, а той пропусна топката към Карачанаков, който стреля, но Чворович демонстрира рефлекс и изби кълбото в корнер.

Минута по-късно стана най-спортното положение през първата част. След дълъг пас към Мораес, който бе в положение на засада, която обаче не бе маркирана, бразилецът изпревари Чворович и чукна топката с глава, след което бе съборен от вратаря на Миньор в наказателното поле на перничани и съдията Таско Тасков можеше да посочи бялата точка, но взе решение да не свири дузпа.

Илиян Илиев пробва много хубав удар от дъгата на наказателното поле на ЦСКА в 33-та минута, но топката премина на метър над напречната греда на вратата на Мболи.

В 39-та минута Мораес стреля от около 35 метра, но слабо и Чворович улови топката. Четири минути по-късно Карачанаков стреля, но право в ръцете на Чворович.

Том направи добър пробив в 43-та минута и стреля, но Райс Мболи изби топката с крак в корнер.

Миньор Перник поведе с 1:0 в 52-та минута, когато Том центрира от фаул в наказателното поле на ЦСКА, след което Борис Стойчев засече топката с глава и я прати в десния ъгъл на Мболи.

Миньор можеше да удвои своята преднина в 59-та минута, когато Бибишков изведе Брахими сам срещу Мболи, който показа класа и измъкна топката от краката на играча на Миньор.

ЦСКА получи правото да изпълни дузпа в 77-та минута, когато Таско Тасков посочи бялата точка за игра с ръка на Христозов в наказателното поле на Миньор. Футболистът на домакините получи жълт картон. Мораес изпълни слабо дузпата и Чворович спаси.

Перничани поведоха с 2:0 в 82-та минута, когато Траянов стреля от около 20 метра и прати топката в долния ляв ъгъл на Мболи за 2:0.

Миньор можеше да вкара и трети гол в срещата в първата минута на добавеното време на мача, когато след добра контраатака за домакините, Траянов стреля, но в страни от десния стълб на вратата на Мболи.

След тази загуба ЦСКА остава начело във временното класиране с актив от 66 точки, но вече е само с две пред втория Лудогорец, който е с 64. Миньор заема девета позиция с 34 точки.