След днешната среща между боса на ЦСКА Димитър Борисов и старши-треньора Стойчо Младенов започнаха да се избистрят първите новини около напускащите отбора и първите имена от лятната селекция.

Има голям шанс не повече от 6-7 играчи от тези в момента, да продължат и през следващия сезон. Имената им ще станат ясни до няколко дни.

На „Армията” сигурното ново попълнение е Христо Янев. Играчът ще подпише в понеделник договора си с клуба. Очакват се обаче още няколко играчи да сменят Литекс именно с ЦСКА. За тях има апетити и от други отбори, но крайната дума все още има благодетеля на ловчанлии Гриша Ганчев, който е предпочел да ги даде на ЦСКА. Става въпрос за Николай Бодуров, братята Илия и Георги Миланови, Момчил Цветанов, а вероятно още едно-две имена от „оранжевите”.

ЦСКА също така почти е договорил завръщането и на нападателя Килиън Шеридън, до преди дни риташе под наем в шотландския Сейнт Джонстън. Ще бъдат взети още двама-трима млади играчи от „А” група.

„Армейците” този път са 100% убедени в окончателното положително приключване на случая „Анисе”, който по този начин реално също ще стане част от лятната селекция на тима.

Привличането на всички тези имена ще направи голяма част от селекцията на тима, но ще се търсят още нови попълнения предвид големия брой напускащи.

На този етап е неизвестно бъдещето на звездата Жуниор Мораес. Босовете на ЦСКА имат твърдото намерение да го задържат, но това няма как да се получи, ако за бразилеца дойде голяма оферта.