Футболистът на ЦСКА Георги Чиликов изрази желанието си да продължи да се доказва в тима на „червените”, вместо да се задоволи с по-малкото и да слезе с едно-две стъпала надолу, за да може да играе редовно в друг отбор.

Нападателят сподели, че не се бои от конкуренцията в тима и ще се бори за титулярното си място. Чиликов сподели това пред журналисти, след като бе награден за играч на месец август в традиционната анкета на Пресклуб България.

„Благодаря добре се чувствам, макар и за отминал месец, който вече дори съм забравил, но естествено отминалите мачове също са важни и аз съм, признателен за тази награда.

Отборът се готви много добре и естествено с тази конкуренция, ЦСКА е стъпил здраво на мястото си и държи голям шанс за УЕФА”, каза нападателят.

„Това, дали ще съм титуляр е въпрос на тактика и решение на старши треньора. Аз не мога това да коментирам. Мисълта ми сега е насочена към предстоящия мач.

Свикнал съм с конкуренцията. Най-лесно е да сляза с едно-две стъпала и да играя постоянно, но ще устоявам мястото си на тренировки и на терена, защото нищо не става само с приказки”, допълни Чиликов.

„Имал съм периоди и в Левски, в които съм вкарвал, както и когато съм бил на резервната скамейка. Това са неща, които зависят от много причини. С Видима играхме заедно в нападение с Неи, но има старши треньор. Имаме нападатели, които всеки трябва да е готов във всяка секунда да помогне. Иначе ако тръгнем да играем на сърдити, губим всичките, губим позиции, финанси и т.н.”

„Във футбола 50-60% от мачовете се решават от статични положения, това е много важен елемент. С Тулуза сме на едно равнище като отброи, поне що се касае до първия мач, и с едно статично положение може да обърнеш мача. В случая сега трябва ние да вкараме и да не допускаме те да вкарат. Труден мач ни очаква”, каза още Чиликов.

„Нашето първенство е подценено, но има и много комплексни причини за това. Нямаме някакво голямо име на пазара, за да може и българските футболисти да се продават за по 10-20 милиона. Дори сърбите са по-добре от нас”, завърши бившият играч на Левски.