Използвайки двата почивни дни в ЦСКА след икономичната победа над Берое, трима от играчите на армейците Неи, Гарсес и Маркиньос, както и кондиционният треньор Ренато Шмит отскочиха до българското консулство в Солун за подновяване на работните си визи.

 

Четиримата са подали молби до външното министерство на България и емиграционните служби на нашата страна за редовното им пребиваване с цел работа в България. Тъй като те са граждани на страни извън европейския съюз - Бразилия и Панама трябва да им бъдат издадени лични карти за временно пребиваване.

Това е често срещана практика в европейските клубове като целта е играчът да не е на територията на съответната страна, в която ще работи когато подава молбата до споменатите държавни служби.

 

От своя страна клубовете са задължени да предоставят всички необходими документи, че даденият състезател има сключен договор с тях и съответно са му осигурени всички необходими условия за живот.

 

От днес отборът на ЦСКА поднови тренировъчният процес. Червените ще тренират двуразово до събота, след което заминават за македонската столица Скопие където в неделя ще играят приятелска среща с местния Вардар. Международният спаринг ще е с начален час 15 българско време на градският стадион в Скопие.