Бразилският халф на Литекс Сандриньо ще отсъства от терена 2 седмици заради разтежението, което получи в мача срещу Ботев. Той пропуска неделния двубой срещу Миньор в Перник. В състава на „оранжевите” обаче се завръщат сънародникът му Том и националът Радостин Кишишев. Бразилецът премина медицински прегледи в Германия, от които стана ясно, че е напълно готов за игра. Кишишев също е възстановен.

„Към всеки противник подхождаме изключително сериозно. Отборът ни е в добро състояние. Готвим се много старателно и с голямо желание и мисля, че сме готови за сблъсъка с Миньор(Перник). Ние разполагаме с много качествени футболисти, има кой да замести тези, които са контузени.

Не се притеснявам от противника. Въпросът е как ще подходим ние към предстоящия двубой. Как ще влезем в мача и как ще го завършим. Подготвени сме добре и се надявам да спечелим. Едно от нещата, върху които наблегнах на мача с Ботев е концентрацията във всеки един момент от срещата. Това ни липсваше до сега, защото имахме изключително много положения срещу Ботев, но ги пропуснахме и вместо да победим с разлика, в края на мача допуснахме колебание, което доведе до неприятна ситуация пред нашата врата. Това трябва да избегнем и да бъдем на високо ниво през всичките 90 минути.

Победите са хубаво нещо, но ни предстои още много работа в Литекс”, заяви старши треньорът на ловешкия тим Ангел Червенков на днешния брифинг преди гостуването в Перник.