Старши треньорът на Литекс Ангел Червенков призна, че неговите футболисти са се забавлявали на терена по време на мача с Локомотив Пловдив, спечелен с 5:0. според специалиста „смърфовете” не са били в добро състояние.

Червенков не пропусна и темата за предстоящия мач с Левски, като обясни, че „сините” няма да се чувстват комфортно на собствения си стадион срещу „оранжевите”.

„Мисля, че се получи интересен двубой с много голове, успяхме да отбележим пет гола, разбира се имахме пълно превъзходство”, заяви Червенков.

„Отборът на Локомотив не е в най-доброто си състояние, но нашият отбор мисля, че изигра добър мач, момчетата се забавляваха на терена и заслужено спечелиха”.

„Отборът на Литекс разполага с равностойни футболисти и се дава шанс на всеки футболист за изява. До този момент нищо не е коментирано за селекция, имаме си конкретни задачи”.

„За нас е абсолютно важен всеки един двубой и затова е важно всеки един футболист да се мобилизира и да играе на максимум, тогава един футболист е голям. Извън групата също имаме футболисти, които заслужаваха да са в групата. Доволен съм, че Литекс победи, вече сме еднолични лидери, това е добре, но е временно класиране. Без коментар за съдийството”.

За мача с Левски, Червенков коментира: „Нищо специално няма, към всеки един противник подхождам по различен начин, на отбора на Левски няма да им бъде много комфортно на техния стадион. Надявам се, че Ивелин Попов ще е готов за мача, той вдигна малко по-висока температура и затова предпочетох да не рискувам с него. Ние не мислим за титла, а за следващия противник, това е факт”.