Сдружението „Червени сърца“ обяви инициатива за събиране на средства за финансиране ремонта на сектор „В“ на стадион „Българска армия“. Днес на специална пресконференция се събраха представители на „Червени сърца“, „ЦСКА Завинаги“ и ПФК ЦСКА.

Председателят на сдружението Сергей Славчев обяви начините, които ще бъдат използвани за събиране на средства. „Кампанията „Сектор В“ цели да се съберат средства, за да се помогне за ремонта на сектора и той да стане уютен за посещение. Трябва да се изграят 2 тоалетни, да се реновират седалките и репарира бетона. Първият начин за събиране на средства е изготвянето на специален сайт, който е специално за кампанията. В него всички, които искат, могат да изберат определена седалка в сектора и да дарят сума за реновирането на мястото. В последствие на тази седалка ще бъде сложена табелка с името на дарителя. Сумата, която трябва да бъде дарена за тази инициатива е 40 лева. Нужни са около 250-300 хил. лева за ремонта на сектора. Вторият начин за финансиране ще са урни за дарения, които ще бъдат разположени на стадиона. Третият начин е банкова сметка, по която всеки желаещ може да преведе определена от него сума“, каза Славчев.

В същото време от другото сдружение „ЦСКА Завинаги“ заявиха, че продължават събирането на средства за Сектор „Г“.

„Ние също имаме инициатива заедно с „Офанзива“ за сектор Г. Има DMS кампания, която е събрала до момента 16-17 хил. лева от sms-и. Очакваме да се разберем с клуба дали ще има генерален инвестирор или няма да има. Ако няма ние сме готови да започнем ремонта на секторите Г и В. За сектор „Г“ трябва да има още един вход и нови тоалетни. Според разчетите са нужни по около 50-60 лева за едно седящо място. Тук говорим не само за цена на седалките, а за цялостното реновиране“, каза Николай Донков от сдружение „ЦСКА Завинаги“.