В може би най-тихия чартърен полет в последните 10-15 години пътуваха играчи и треньори от групата на ЦСКА, която пристигна в Базел за утрешния мач от Лига Европа срещу местния тим.

За разлика от много други пътувания за двубои от европейските турнири, когато обикновено цари нормално добро настроение, този път най-вече играчите в „червено” бяха тихи и кротки. Прекалено видно на техните лица и поведение си личаха събитията от последните няколко дни, които сериозно разбунтуваха клуба. Липсваха традиционни шеги и закачки, всеки бе вглъбен в себе си и почти липсваха комуникациите между съотборниците.

Също, за разлика от много други пъти, играчите на ЦСКА не бяха най-вече и предимно в предната част на пътническия салон, а се бяха разпръснали из целия самолет.

Заключението – този път видимо настроение в отбора няма, но хора от щаба са убедени, че това няма да окаже влияние на терена на ст. „Сейнт Якобс” по време на утрешния мач срещу швейцарците.

Полетът премина нормално, за около 2.15 часа, малко преди обяд местно време „армейците” кацнаха на разположеното във Франция летище, обслужващо три града от три съседни страни – Мюлюз и Франция, Базел и Швейцария и Фрайбург и Германия.