Едночасова тренировка на едно от игрищата на Литекс в Ловеч направиха тази вечер футболистите на Черноморец. Играчите и спортно-техническият щаб пристигнаха по обяд и отседнаха в хотел Президиум Палас в центъра на града, информираха от пресцентъра на тима.

Следобед играчите направиха шейсет минутно занимание, в което разиграха различни тактически схеми за двубоя с Видима Раковски от третия кръг на А група.

Преди началото на тренировката старши треньорът Димитър Димитров - Херо поиска от футболистите пълна концентрация, след като получи обстойна информация от медицинския екип, за състоянието на играчите, които през седмицата участваха в мачове на различни национални отбори. В тима няма контузени състезатели, а групата за двубоя с Видима Раковски наброява 17 полеви играчи и двама вратари.

Димитър Димитров предупреди футболистите си, че първото място в таблицата за класиране не означава, че отборът е достигнал някаква супер форма и приземи играчите като изтъкна, че домакините от Севлиево са амбициозен отбор, който също като Черноморец е новак в групата и иска да се докаже пред своя публика.

Херо напомни, че концентрацията и пълното себераздаване в предстоящия мач са абсолютно задължителни и играч, който не дава максимума от себе си, както в тренировките, така и в мачовете, няма да намери място в отбора.

След краткия разбор на тренировката, наставникът се включи в играта в квадрат заедно с футболистите, което се случва доста рядко, но подсказа за доброто настроение на наставника преди двубоя. Играчите завършиха заниманието като упражниха варианти на заучени положения и изпълнение на преки свободни удари.