Ръководството на Черноморец Бургас ще внесе утре нова жалба срещу ПФК Левски заради неизплатени суми по трансфера на защитника Пламен Димов, съобщиха от бургаския клуб за БТА.

Жалбата, която от Черноморец внасят е четвърта поредна по този казус, но от БФС няма никакво решение или дори движение. Акулите очакват 160 хиляди лева по сделката, но не само, че не ги получават, а Левски си взе лиценз за първенството без никакви забележки.

"160 хиляди лева за клуб като нашия са сума, която може да ни помогне. Но как Левски е взел лиценз при условие, че нито са ни платили дълга, нито сме им го опростили, нито сме постигали споразумение за разсрочено плащане!?, пита изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков.

Другият клуб, който има да плаща на бургазлии, е Ботев Пловдив. Изпадналият в криза „жълто-черен“ клуб не си е платил щетите по стадион Лазур от финала за Купата на България, а не е ясно кога ще изплати и разходите по мача с Либертас (Сан Марино) от турнира Лига Европа от миналата седмица. Така бургаският клуб очаква над 200 хиляди лева, които могат да се окажат живителни за новия сезон за акулите.

"Тоталната некоректност може да ни вкара в доста сериозен проблем. Финансите навсякъде са проблем, но специално за Левски доста време мина и никаква реакция няма по въпроса. Нито от тях, нито от БФС, ядосват се от Черноморец.