Защитникът на Левски Пламен Димов заяви, че е готов да се бори за титулярното място в тима и чака своя шанс.

Бившият футболист на Черноморец Бургас даде интервю пред клубния сайт на „сините“, в което каза, че основният приоритет пред тима е да навакса изоставането си от лидерите.

- Пламене, какви са твоите очаквания за предстоящия мач срещу Пирин Гоце Делчев?
- Както във всеки мач ние излизаме, за да победим. Не трябва да подценяваме този противник, независимо че е на последно място в класирането. Отборът ни според мен ще придобие увереност след домакинската победа срещу Ботев Пловдив с 1:0.

- На пръв поглед Левски не би трябвало да има проблеми срещу този тим, след като го  победи с 5:0 като гост за Купата на България?
- По принцип мач с мач не си приличат. Всеки отбор, който идва на Герена, иска да се докаже. Аз се надявам да победим, няма значение дали ще е минимално или убедително. Най-важното е това да стане и с добра игра.

- След този мач предстоят трудни изпитания срещу Берое, Литекс, Черно море...
- Точно за това е важно да победим в предстоящия двубой, за да може отборът да тръгне нагоре, да придобие самочувствие и нещата ще се получават по инерция.

- Първенството доста се завърза, особено сред първите няколко отбора в класирането…
- Според мен горе-долу първата седмица се оформи. Първенството е много оспорвано и интересно. Стават доста хубави мачове. Отборите се стараят да играят футбол.

- Какви са шансовете на Левски за първото място?

- За нас е важно във всеки мач да побеждаваме, всичко останало ще си дойде от само себе си. Трябва да наваксаме с точките.

- Предстоят и два мача за Купата на България срещу вечния съперник ЦСКА, в които Левски трябва да се реваншира за загубата в шампионата...
- Не е важно да търсим отмъщение. Важното е да излезем, за да играем добре и да победим. Това са два турнирни мача. В първия двубой сме гости, макар и символични, но това няма значение, важно е да ги победим и отстраним.

- Каква е обстановката в съблекалнята, има ли добър колектив?
- Всичко е нормално. Нормално бе и да има напрежение в последните няколко месеца заради лошите резултати, но в момента обстановката се стабилизира. Разбираме се перфектно, комуникираме си. Няма проблеми, няма кавги.

- От една година си в отбора, как се чувстваш на "Герена"?
- Чувствам се много добре, бързо свикнах. София е хубав град, момчетата ме приеха много сърдечно. С всички се разбирам. Наистина малко играя, малко ми се дава шанс, но аз го чакам. Тренирам, давам всичко от себе си и мисля, че това ще се възнагради. Имам търпение.