Черноморец се справи повече от убедително с Нефтохимик, и победи с 3:0 в 13-то градско дерби на Бургас. „Акулите“ успяха да вземат едва трета победа от досегашните срещи с големия си местен враг, но го направиха без колебания.

Нефтохимик не направи почти нищо опасно пред вратата на Младен Живкович, като се сети да поиграе футбол едва в последните 20-тина минути от двубоя. Финалният четвърт час пък „удави“ двата отбора на стадион „Лазур“ с внезапен проливен дъжд, и допълнително приключи нещата в полза на Черноморец.

Черноморец игра, Нефтохимик гледа, във фаталното 13-то дерби

източник: Пресслужба Черноморец

Трите точки събират 31 вече за тима на Димитър Димитров, и го доближават до спасителния бряг. Нефтохимик остава последен, само с 12 точки в актива си. Нефтохимик може да изпадне и на теория в следващите две седмици.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на загинал привърженик на Черноморец. Футболистите на любимия му отбор успяха да почетат своя фен и с хубавата победа.

Черноморец игра, Нефтохимик гледа, във фаталното 13-то дерби

източник: Пресслужба Черноморец

През първото полувреме „акулите“ бяха единственият отбор на терена и нападаха почти непрестанно. В 20-та минута Симеон Райков откри резултата, след грешка пред наказателното поле на Нефтохимик. Райков с плътен и техничен удар не остави шанс на Георгиев. Десет минути по-късно Ванчо Траянов центрира отдясно, а Милчо Ангелов с глава прати топката във вратата на символичните гости за втори път.

И след почивката нещата не се промениха много, въпреки че Нефтохимик започна да показва признаци за живот, и да поглежда към вратата на Живкович. В 50-та минута Жеков повали Симеон Райков в наказателното поле, и Станислав Тодоров посочи бялата точка. Костадин Георгиев оба„е спаси удара на Лъчо Балтанов, който стреля почти в центъра на вратата, ниско, и не особено силно.

Това даде малко тласък за Нефтохимик, но голови ситуации пред вратата на Черноморец така и не се случваха.

В 58-та минута с няколко хода Черноморец матира защитата на Нефтохимик, останала напълно статично, Фонсека подаде успоредно на голлинията на Ангелов, и за младият нападател остана да засече от границата на вратарското поле за 3:0.

Последваха промени и в двата състава, и в 72-та и 74-та минути Любомир Божинов и Коста Янев опитаха удари към Живкович, но без успех.

В крайна сметка, в 83-та минута всичко приключи с четвърто попадение за Черноморец. Резервата Жереми Манзоро се разписа, след като бе оставен през центъра на защитата на Нефтохимик, да се освободи и да стреля от десетина метра, и да оформи крайното 4:0.