Компенсацията, която ще иска ръководството на Черноморец Бургас от Абел Анисе за неправомерно прекратения договор, ще бъде най-малко 350 хиляди евро, обяви за БТА изпълнителният директор на акулите Пламен Киряков. Това е сумата, която е фиксирана в договора на играча с Черноморец като освобождаваща клауза.

„Можем да направим този компромис и да го пуснем за фиксираната сума. Но не бива да се пренебрегва, че ние имаме пропуснати ползи в този случай. Не бива да се забравя, че на бюрото ми лежеше реална писмена оферта от украински клуб. И ние нямаше какво да им кажем, тъй като Анисе просто избяга от Бургас“, каза още шефът.

„Лично аз съм удовлетворен от решението на БФС, но всеки човек видя, че централата отвори вратичка на ЦСКА да се защити. Едва ли у някой в България има съмнение, че ЦСКА има договор с играча. Иначе как ще представиш играч с фланелката, ще свикаш и пресконференция. Просто не може да се действа по този начин“, възмущава се Киряков.

„БФС ги спаси по този начин. Реалното и логично решение беше още през този трансферен период на ЦСКА да бъде наложена забрана за картотекиране на нови играчи“, каза Пламен Киряков.

В същото време спортно-техническото ръководство на Черноморец в лицето на старши треньора Димитър Димитров-Херо и на асистента му Георги Чиликов заявиха на среща с феновете, че не желаят повече Анисе в отбора. Дори и играчът да иска да се върне, в съблекалнята на стадион Лазур няма да бъде желан и от съотборниците си.