Австрийският Рапид Виена и корейският Джи Парк са съседи на Черноморец Бургас в хотел „Сенсимар” в Анталия. Спортният център се състои от два съседни хотела, които през зимния период приютяват десетки отбори от Централна и Западна Европа и Азия.

Хотела е открит само преди месеци и е така оборудван така, че да предоставя всичко необходимо за подготовка на елитни спортисти. Големи стаи със сателитна телевизия и плазмени екрани, безжичен интернет, големи тераси с изглед към морето, огромен фитнес, съоръжен с всички необходими уреди.

Към хотела има изграден спа център за спортно възстановяване. Специално оформени са зали за разбор, които притежават мултимедийни екрани и флип чартове. В хотела не липсват и развлечения – билярдни маси, тенис на маса, зали за игра на шах, табла, монополи.

Още първия ден, макар и за кратко, поради натоварената си програма, футболистите можаха да видят типичните ориенталски танци, изпълнени от професионални танцьори в един от салоните на хотела.

Освен футболистите – в Сенсимар са отседнали и голяма група немски туристи. При пристигането на „акулите”, те разпознаха веднага и нападнаха за автографи Фреди Бобич и Красимир Балъков.

След вечеря на чаша кафе Бобич и Балъков приеха поздравления от многобройните туристи, които се снимаха и поговориха с тях. На не по-малко популярност в турския курорт се радва и игралият в Бешикташ Златко Янков.

В съседство непосредствено до Сенсимар е разположен друг спортен хотел, който футболистите на акулите обитаваха през миналата година – Ксанте Ризорт.

В него са отседнали три от младежките формации на Санкт Гален, отборът на Тюн, а от днес там се настани и тимът на Винтертур, с когото момчетата на Красимир Балъков ще изиграят контрола на 6 февруари.