Мачът между Черноморец и ЦСКА от 13-я кръг на А група ще се играе по програма от 16:30 в събота реши КОС.

„Червените” бяха пуснали молба за изтеглянето на двубоя с ден по-късно и изпратиха двама свои представители на заседанието - Александър Гарибов и администратора Кирил Костов. Те приеха с разбиране решението на КОС и обясниха, че молбата им е била само, ако има възможност за изтеглянето на двубоя.

По нито един от пунктовете няма как тази среща да бъде преместена. В член 20, т.1.1, б. Е от наредбата е записано, че дори при двама отсъстващи футболисти, ангажирани в националните отбори, съответният тим няма право да отложи срещата, докато в ситуацията на ЦСКА единствено Гарсес ще закъснее със завръщането си от Панама.

От друга страна, Черноморец не е съгласен с отлагането на мача, а пък и за неделя на същия стадион „Лазур” в Бургас е залегнал по програма двубоят между Нафтекс и Сливен. Тази среща е изместена с час и половина и ще се играе в неделя от 16 часа вместо 14:30.

Насрочването на дата за несъстоялия се двубой Левски – Черноморец ще стане след изтеглянето на жребия за Купата на България утре.