Черно море записа загуба в първата си контрола на турска земя. Възпитаниците на Стефан Генов отстъпиха с минималното 0:1 срещу 14-ия в румънския елит Университатя Клуж.

Единственият гол в мача падна в 66-ата минута от дузпа, реализирана от Алфонсо Делгадо. „Моряците” имаха своите шансове в мача, но не успяха да отбележат. Най-чистата ситуация се отвори пред Дончо Атанасов, който през първата част нацели гредата.

Наставникът на Черно море Стефан Генов не използва в мача бразилеца Самуел Алмейда Камазола, който все още не е готов за игра.

Официалният сайт на румънския тим следеше на живо тази контрола в Белек. Ето накратко какво бе отбелязано там.

В първите 15 минути на мача Никулеску шутира на два пъти по посока варненската врата, но без успех. „Моряците” отвръщат с удари на Тиаго и Георги Илиев, но вратарят Попа се намесва.

В 37-ата минута Адемар Жуниор пробва удар от около 20 метра, но стражът на Университатя отново е на мястото си.

5 минути преди края на първото полувреме „моряците” пропускат нова възможност за гол чрез Дончо Атанасов, който нацелва гредата, а Стоянов след това стреля от въздуха над вратата. В самия край на първото полувреме Георге губи топката, което е предпоставка за бърза контраатака на „моряците”, но с решителна намеса Насер предотвратява нова опасност пред Попа.

3 минути след почивката Бостина пробва рефлекса на Пиргов, той избива. В 56-ата минута румънският страж Попа избива удар на влезлия след почивката Божилов.

Малко по-късно Унгурусан е отстранен от съдията за протест, но е заместен от Бухус. В 66-ата минута пада единственото попадение в мача.

Бразилецът в състава на румънците Мачадо е фаулиран в наказателното поле и отсъдената дузпа е реализирана от Делгадо.

В 70-ата Мачадо пробва удар от 20 метра без успех. В 87-ата минута вратарят Денчев спаси удар на Тони и това бе всичко по-интересно в мача.

 

Съставите:

Черно море (4-2-3-1): Пиргов, С.Александров, Ал. Александров, Р. Колев, Тиаго, Стоянов, Адемар, Ратников, Атанасов, Илиев, Чурлинов (Денчев, Т. Колев, Георгиев,Божилов, Будинов, Николов, Лазаров).

Университатя Клуж: Попа, Унгурусан, Абрудан, Изворану, Менди, Насер, Георге, Делгадо, Кристеа, Бостина, Никулеску (Баци, Мачадо, Тони, Бухус).