Първият съперник на Черно море в контролите в Алания-румънският първодивизионен Университатя Клуж е доста по –напред от варненци в контролите. Румънците имат вече зад гърба си от началото на подготовката 6 мача, като в тях са записали 1 победа, 2 равенства и 3 загуби.

Университатя записва последователно 1-1 срещу Сибир Новосибирск, 2-2 срещу Торпедо Кутаиси, 0-1 срещу Анжи Махачкала, 1-2 срещу австрийския Вийнер Нойщад, 4-0 срещу южнокорейския Гионгнам и 1-2 с хърватския Вартекс.

Утрешният съперник на „моряците”е на 14-о място във временното класиране в елита на Румъния. Отборът е основан през 1919-а година. В настоящия състав, воден от бившия румънски футболист Йонут Бадеа, се подвизават 7 чужденци-бразилецът Мачадо (играл за Жувентуд и Грасхопър), аржентинецът Елиас Баци (играл за Бока), французите Стивън Пеле и Насер Менасел, сенегалецът Гастон Менди, испанецът Роберто Делгадо (играл за Лацио) и гвинеецът Хабиб Балде. В момента на проби в отбора е аржентинецът Луис Антонио Родригез, който идва от шведския Юргорден.