Мач №100 между Черно море и ЦСКА не успя да се превърне във футболен спектакъл, но предложи обичайното за гостуванията на „червените“ на „Тича“ - здрава битка, много единоборства, и 0:0 накрая.

От шест години ЦСКА не може да вземе повече от точка от Варна, а за пети път в този период двата състава правят нулево реми. В първата фаза, ЦСКА и Черно море стигнаха до същия резултат в началото на първенството, а след това „моряците“ биха с 2:1 на свой терен.

Точните удари към двете врати не бяха много в хода на срещата, като за ЦСКА най-сериозните положения се откриха пред капитана Емил Гъргоров.

В 17-та минута след късо разиграване от корнер, топката бе центрирана във вратарското поле, там Божилов, Котев и Бакари не успяха да отправят удар към вратата, и Чочев след много мъки изби и прекрати опасността за ЦСКА.

В 34-та минута арбитърът Александър Костадинов подмина без свирка ситуацията, когато след удар на Бакари, много силен, отдясно по атаката на ЦСКА, топката рикошира в Ивайло Чочев, като Черно море претендираше за игра с ръка, кълбото обаче по-скоро удари халфа в лакътя.

"Армейците" осъществиха натиск в последните десетина минути от полувремето, но два удара - на Чочев и Гъргоров - бяха най-опасното за Китанов. Интересни моменти сътвориха пред вратата на домакините Иван Стоянов и Неманя Милисавлевич в началото на второто полувреме, без да променят статуквото.

Влизането на Иван Коконов раздвижи малко играта на Черно море, а ЦСКА успя да осъществи лека преса към 70-та минута.

Бакари на два пъти успя да се вклини в защитата на "червените" в 72-та и 73-та минути, и имаше успех във втората ситуация. При нея Джаксън Менди закачи Бакари на няколко педи в наказателното поле, отдясно, и Костадинов даде резонна дузпа за Черно море.

Бакари обаче, вместо да изведе варненци напред, би в лявата греда срещу себе си, а след това нито той, нито Живко Атанасов успяха при добавката.

В последния четвърт час, ЦСКА отново натика съперника в неговата половина, но Черно море се възползва и от смените си, за да забави времето, и в крайна сметка, стисна зъби за 0:0.