Отборът на Черно море отпътува тази сутрин за Банско, където ще бъде на лагер. Селекцията на варненци продължава, като по време на лагера се очакват няколко нови играчи от родното ни първенство и от чужбина, като повечето от тях ще са на проби. Контролите, които ще изиграят „моряците”  са 6 или 7, като на 22  юни противник е Шкендия (Тетово, Македония), на 25 юни е проверката с Хоризонт (Турново, Македония), на 2 юли е спарингът  с Марек, на 5 юли срещат Банско, на 9 юли Монтана. За 27 юни се търси съперник, като е възможно това да е  Моста (Малта).

Александър Станков похвали футболистите на Черно море за стореното през първия етап от лятната подготовка, който протече под формата на двуразови занимания на стадион „Тича”, съобщава официалният сайт на клуба. Треньорът е доволен от старанието на играчите и е на мнение, че всичко върви по план. 

"За жребия в първенството не мога да кажа, че съм недоволен – коментира още Александър Станков.  "Така или иначе, трябва да играем с всички състави в А група. По-добре е това да стане срещу силните, за да видим какво сме постигнали в тренировките.” 

В първия кръг на шампионата ни „Морето” гостува на „Берое” в Стара Загора, после се изправя срещу шампиона Лудогорец.