Полузащитникът Матиа Курьор подписа дългосрочен договор с Черно море, съобщиха официално от варненския клуб. Националът на Мартиника премина успешно медицинските изследвания на “Тича”.

Той играе както отляво, така и от дясно. По-рано днес за трансфера потвърди и агентът на футболиста.

Юношата на френския Льо Авър пристига от Уракан Валенсия, за който записа 20 мача и 1 гол в Сегунда Б, третото ниво на испанския футбол. 26-годишният атакуващ полузащитник има мачове за френските Нант, Бове и Гьоньон, а в последните три сезона е играл в долните дивизии в Испания.

Това е поредният играч, който привлича Морето. С тима от "Тича" вече парафира вратарят Кирил Акалски. Своят контракт пък продължи Димо Атанасов.

Новият таран Живко Петков ще премине утре задължителните функционални изследвания и за него ще се решава на лагера в Банско. Във вторник са последните две тренировки на Черно море на стадион "Тича", после тимът заминава за Банско на лагер.

Там ще има седем контроли и се чакат още нови футболисти за проби. Иначе вече и официално Станислав Стоянов е назначен да води дублиращият тим на Черно море в първенството.