Чешкият Млада Болеслав обяви, че евентуално ще играе контролна среща с ЦСКА по време на лагера в Австрия. „Червените” обаче ще са на лагер в Холандия, като не е ясно къде точно ще се играе евентуална контролна среща между двата тима. От „Българска армия” отрекоха да имат предвидена проверка с чехите.

Отборът от Болеслав е обявил, че може да се срещнат ЦСКА на 15 юли, но освен с „червените” за тази дата се преговаря за контроли с ЦСКА Москва и Бирмингам.

Най-голямото разминаване обаче идва от друга контрола, която е обявена за сигурна от лагерите на ЦСКА и Млада Болеслав. Това е проверката с турския Трабзонспор. Чехите са заявили такъв мач на 12 юли, а ЦСКА по програма трябва да играе с турците на 11 юли и то в друга държава. На този етап не е ясно къде точно е разминаването в информациите.

Очаква се в сряда административният директор на ЦСКА Димитър Димитров да пътува до Холандия, за да уточни на място базата и контролите на „червените”.

Млада Болеслав завърши на 5-то място тази година в чешката елитна дивизия и няма да играе в европейските клубни турнири.