Чавдар Бяла Слатина ще се подсили с петима футболисти на Левски. Новината съобщи президентът на клуба от Западната Б група Красимир Костов пред клубния сайт. Имена не се споменават, но най-вероятно става дума за играчи от юношеските формации на „сините”.

„Малко преди Коледа имах среща със спортния директор на Левски Георги Иванов. Разбрахме се за играчите и ще продължим да си сътрудничим. Пет футболисти от Герена ще ни подсилят през пролетта“, призна Костов

Сайтът на Чавдар съобщава също, че отборът е приел покана за контрола с ЦСКА, която ще бъде и представяне отбора на „червените” за пролетния дял от първенството. Двубоят ще бъде на 19 февруари в София.

Освен с ЦСКА, ръководството на Чавдар уреди и още четири контроли. Възпитаниците на Бойко Величков ще мерят сили с Монтана, Пирин (Благоевград), Спартак 1919 (Плевен) и Бдин (Видин). Датите все още се доуточняват.

Футболистите на Чавдар започват подготовка за новия сезон на 10 януари (понеделник). На първото занимание за годината се очакват и 12 нови играчи. Пет ще дойдат от Левски, а останалите са играчи, които имат опит в „А“ група.

Все още няма яснота около напускащите играчи. До този момент той е един – Ивайло Василев. Вратарят, който е юноша на Левски и игра в Бяла Слатина като преотстъпен, ще подсили Видима-Раковски.