Поредно интересно име се задава в лагера на ЦСКА. Бранителят на белгийския Монс Роберто Мири, може да се присъедини в скоро време към подготовката на шампионите. Катализатор на процеса може да се окаже холандецът Куидо Ланзаат и неговото евентуално преминаване в Ковънтри.  

Ако до дни англичаните привикат отново Ланзаат, който вече изкара двуседмичен пробен период при тях, то като заместник веднага ще бъде привикан Роберто Мири.

Съществува дори вариант, при който представителят на страната световен шампион да дойде, дори при оставане в тима на „червените” на холандеца.

Роберто Мири е на 29 години, роден е в Имола. Централен защитник, юноша на Фиорентина, има изиграни 2 мача в младежкия отбор на Италия.

В Серия „А” има изиграни едва 5 мача за три сезона с екипа на „виолетовите”, след което преминава за няколко сезона в Емполи. Тимът обаче играе във Серия „Б”, а Мири записва около 30 мача с тях. За кратко е даден под наем в Катания, а от 2004 година е в Белгия, в Монс. Там играе редом с далеч по-известния си сънародник Алесандро Пистоне.