Ден преди вечното дерби Цецо Елвиса бе поканен от предаването Голлиния да коментира музикалната страна на сблъсъка – химните на Левски и ЦСКА. Ето какво каза за официалната песен на сините:

„Отначалото помислих, че пее дъщерята на Иван от Сблъсък, заради моите добри приятели Иван и Андрей, които са големи левскари”, шеговито започна Елвиса.

„Не съм ултрас, но съм от Левски заради дядо ми, който ме закърми с Гунди и Котков. Ял съм шамари от бащата ми, който е цесекар и като ми подаряваше значки и шалчета, а аз ги хвърлях”, разказа най-големия фен на Краля на рока у нас и разясни, че дядото левскар е този по майчина линия.

„Химнът на ЦСКА има по-големи качества като песен, при него има развитие. Този на Левски е по-масов и по-надъхващ, като има градация. Песента на Йорданка Христова е балада с много запомнящ се припев и прилича на химна на Ливърпул You’ll Never Walk Alone, който в първоначалния си вариант е госпел.”

Запитан коя песен на Елвис Пресли би могла да стане химн на столичните грандове, Цецо посочи Blue Suedе Shoes за Левски и Burning Love за ЦСКА, изхождайки от цветовете на отборите.

В събота обаче певецът няма да гледа дербито на живо, защото смята, че у нас по трибуните има повече насилие отколкото забавление:

„От дете не съм ходил на стадиона, защото според мен спортът трябва да бъде за мирни цели, да бъде готино, да бъде спокойно. Това е големият проблем при българският спорт – ултрасите отблъскват цялата публика с тези побоища, а във футбола трябва да има забавление и купон.”

Цецо Елвиса разкри, че наскоро се е запознал с любимеца си Георги Иванов – Гонзо и е останал с много добри впечатления от него, като му пожела да вкара гол в предстоящия двубой.