Юношата на Левски Ахмед Дъглов, който е и откритие на Христо Стоичков, минал през школата на Камата в Барселона, е поредният талант, тръгнал по стъпките на Ивелин Попов и Димитър Макриев. Стъпки, водещи към изхода от Герена и към чужбина малко преди да се стигне до периода с подписване на първи професионален договор, пише „24 часа”.

Роденият през 1994 година безспорен талант Ахмед Дъглов е в синята школа в последните 4 години, но до това лято. От утре обаче заминава за доскорошния отбор на Димитър Иванков Бурсаспор. Поканен е на едноседмични проби. Но освен от клуба, разчупил хегемонията на големите 4 в Турция, младият опорен халф е получил покана за проби и от испанския Еспаньол, където го искат за първата им тренировка.

В това няма нищо случайно. През август 2006 година Дъглов е сред петте момчета, избрани от Стоичков по програмата на „Жилет”, които заслужиха едногодишни тренировки в Барселона. При връщането в България Ахмед е желан от Гриша Ганчев в академията на Литекс и от Левски. Избира Герена заради настояване на треньора Петър Петров-Чори. За последно в школата тренира при Мишо Захариев. „Не съжалявам, че съм бил в Левски. Лоша дума не мога да кажа. Но за съжаление не наблягат на талантите от школата”, обяснява Мето решението си да търси късмета си другаде.

„Тренирам още от 5-годишен с баща ми Иззет. Благодарен съм му, че ми показа правилната посока в живота. Понеже съм от Смолянския край, започнах да тренирам в Родопа. После ме забелязаха от Ботев Пловдив, където бях при Митко Джоров - много добър треньор. В Пловдив ме видя и Христо Стоичков”, разказа за „24 часа” досегашният халф от елитната юношеска група на Левски, преди да тръгне към Бурса.