Идващият днес да премине медицински прегледи и да подпише с Левски Сьоерд Арс е имал оферта от Байерн Мюнхен през зимата.

Холандският нападател е бил харесан от екипа на Луис Ван Гаал за втория тим на Байерн, с евентуалната опция да премине и в първия състав на баварците, ако покаже силни изяви с дубъла на мюнхенци.

Тогава от Цволе обаче не са били удовлетворени напълно от офертата, дошла от германския гранд и са пратили контраоферта до Алианц Арена, като в крайна сметка до сделка не се е стигнало.

За привличането в дубъла на Байерн Мюнхен на Сьоерд Арс е настоявал лично Андриес Йонкер, който в края на сезон 2010/2011 замени начело на първия тим Луис Ван Гаал и направи отличен финиш в Бундеслигата, като класира баварците за Шампионската лига след гръмки победи над вицешампион Байер Леверкузен (5:1), полуфиналиста в ШЛ Шалке (4:1) и Санкт Паули (8:1 като гост).

Ето какво е заявил пред холандските медии на 20 декември 2010 година агентът на Арс – Моник Ван Восен: „Очакваме отговора на Байерн Мюнхен. Сьоерд се представя добре в Цволе, но е готов да отиде в дубъла на Байерн в Трета Бундеслига. Обмисляме въпроса.”

През отминалия сезон Сьоерд Арс завършва на второ място при голмайсторите във холандската втора дивизия с в 33 мача, в 32 от които започва като титуляр. Преди Цволе Арс е играл в Розендаал, Гоу Ахед Ийгълс, Омниуърлд и Де Граафшап, а е юноша на Фейенорд.

Само преди седмица пък в Цволе са получили оферта за голаджията от румънския Таргу Муреш, но тя е била с незадоволителни финансови параметри.