Старши треньорът на Славия Асен Букарев заяви след загубата от ЦСКА 0:1, че няма как най-старият столичен тим да изпадне от А група. Букарев обясни, че това е в сферата на фантастиките. Освен това, Букарев намекна за среща на високо равнище с боса на славистите Венци Стефанов.

„Играхме по-слабо от мача с Левски. Въпреки че втори мач задържаме 0:0 на полувремето, правим детински грешки. Не сме били равностойни на ЦСКА през първото полувреме, но ние имаме обективни причини да сме в такова състояние. Ние нямаме вариативност на резервната скамейка. Единият ни защитник е на 16 години, той греши. Нямам варианти и в атака. Опитваме да налагаме млади играчи. Опитвам се да търся грешки и в себе си, сигурно имам такива “, започна Букарев.

„Аз няма да се предам, предварително знаехме, че ще бъде трудна тази година. И по-големи имена, като треньори, минали през Славия са губили от Левски и ЦСКА. Не мисля, че аз съм основният грешник. Ще проведа разговори с ръководството и ще преценим какво ще правим. В момента Венци Стефанов е извън България, но ще се чуем още в следващите часове. Не съм подавал оставка и казах – мисля, че все още нищо не е загубено и ще работя за Славия. Очевидно е, че нещата не са такива, каквито трябва да бъдат. Проблемът е, че играем много неубедително. Мисля, че в този мач ни трябваше опитът на Христо Янев и Чавдар Янков, но не се получи“, коментира още Букарев.

„Няма опасност Славия да отпадне, това е в сферата на фантастиката“, категорично отсече за финал специалистът.