23-годишният Фелипе Патавино Саад ще пристигне на проби в ЦСКА. Бразилецът ще се присъедини към „червените” още днес и в продължение на две седмици ще остане на проби в Борисовата градина.

Футболистът е роден на 11 септември 1983 година, висок е 187 см. и тежи около 83 кг. Той е централен защитник, но се чувства добре и по левия фланг на отбраната. Заради добрата си техника може да попълва и празнини в полузащитата.

До декември е носил фланелката на Ботафого, след което е бил преотстъпен на Витория Бая, откъдето е освободен преди месец. Предимството на бразилеца е, че има италиански паспорт.

Футболистът идва в България, след като е опитал късмета си в няколко руски тима, но от там не е получил подобаващо предложение.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е предвидил специална контрола още следващата сряда, за да прецени възможностите на евентуалното ново попълнение на „армейците”.

Наставникът на „червените” и членът на Управителния съвет на клуба Емил Костадинов се завърнаха преди ден от Португалия, където двамата специалисти наблюдаваха изявите на други евентуални попълнения в състава на ЦСКА.