Бившият полузащитник на ЦСКА Брайън Хауърд направи интересни разкрития за живота си в България и по-специално престоя си в „червения“ клуб. Англичанинът напусна „Българска армия“ и подписа с Бирмингам Сити. Хауърд даде обширно интервю за вестник “Бирмингам Мейл“, в което говори за проблемите и неразбориите в ЦСКА.

„Бях щастлив, че през лятото имах различни опции в различни клубове. Исках предизвикателство, може би нещо различно. Това, което ми предложиха като заплати от ЦСКА бе първото нещо, което ме впечатли, няма за какво да лъжа“, коментира Хауърд.

„Помислих си „това е чудесно!“ ЦСКА също бе шанс да играя в голям клуб, който се бори за титлата и може да спечели нещо, а също и шанс да играя в Европа. Когато отидеш там обаче, нещата не са такива, каквито са записани в договора, и футболът не e това, което са ти обещавали да бъде.“

„Когато подписах, първо трябваше да се наложа в отбора, който имаше девет поредни победи. В момента, в който спреш да получаваш заплати, става трудно. В последните мачове не играх, защото знаех, че се връщам в Англия и не исках да се контузя.“

„Това е така с всички играчи там. Много е тъжно. Всеки ден преди тренировка имаш среща, на която се говори за заплати и пари. Така не се живее. Всеки ден си проверяваш сметката, а те ти обещават „утре“, „утре“. Първата дума българска дума, която научих бе „утре“. Там всичко се случва утре.

Хауърд също разкрива, че бившият му съотборник в ЦСКА Мамади Сидибе ще съди клуба.

„Те го приемат. Бях там с Мамади Сидибе. Той е играл осем години в Стоук Сити. Просто недоумявахме какво се случва. Той е играл 12 години в Англия. Аз съм играл тук през цялата си кариера и това просто ни шокираше. В момента той също прекратява договора си. При него ситуацията обаче е различна. Той може да прекрати кариерата си, на години е, а и заради контузиите. Той ще си потърси правата във ФИФА и ще ги съди за всяко едно пени. Аз обаче исках просто да намерим някакво решение, тъй като имах нужда да продължа да играя“, казва още Хауърд, който не успя да се наложи в тима на „червените“ под ръководството на Стойчо Млaденов.