Отдавна знаем, че леко наболата брада е афродизиак за жените, а сега получаваме официално потвърждение и от специалистите. Тридневната брада е супер секси за жените, твърдят британски психолози. Те провели проучване между дами на възраст от 18 до 44 години. При разговорите с тях станало ясно, че по-силно впечатление им правят мъжете с леко набола брадичка, отколкото гладко избръснати господа.

За разлика от тридневната брада, дългата такава не действа по същия начин на жените. Според нежните половинки дългата брада е сигнал за занемаряване от страна на мъжа и не е никак секси. Затова ако искате да привличате женските погледи като магнит, оставяйте си сексапилната брадичка да порасне само един-два дни.

Футболистите от родната ни А група също са в крак с модните тенденции, що се отнася до окосмяването на лицето. Доста от играчите в родното първенство явно не обичат да прибягват до съмобръсначката. От липса на време или поради друга причина доста от играчите залагат на тази визия. Почти във всеки отбор има по няколко футболисти, любители на брадата, която според повечето от тях е признак на мъжественост. В двата родни гранда брадата е символ на Владимир Гаджев и Павел Виданов като в техния случай окосмяването е прилично и грижливо отглеждано в повече от три дни. Въпреки това те не спадат към втория тип на британското проучване, в което се казва, че това е признак на занемаряване. Едва ли и двамата страдат от липса на женска компания.

В лагера на армейците, освен Виданов, с по тридневни бради могат да се похвалят още Спас Делев, както и чужденците Килиан Шеридан и Фабрицио Грило.

В отбора на Славия също се наблюдава тази тенденция. Първото място там е окупирано от халфа на белите Даниел Пеев след него се подреждат българският Меси Радослав Димитров и от време на време Галин Иванов.

Локомотив София и Черноморец също могат да се похвалят с мъжкари в отборите си. Акулите са с по-голям брой представители в лицето на Орлин Старокин, Тодор Паланков и новото попълнение Луис Мутис.

От страна на железничарите с брада небрежно се носят Дерек Асамоа и Цветан Генков.

Отборите от втората половина на таблицата също са представени по подобаващ начин в това отношение. Голмайсторът на Пирин Борис Кондев не е голям фен на самобръсначката и често може да бъде забелязан с брада, същото се отнася за опитния футболист на Монтана Мирослав Иванов, по-известен като Деко.

Шампионите за най-брадат отбор са новаците от Калиакра Каварна. В тима на Цонко Цонев сякаш има спусната заповед никой да не използва машинката за бръснене. А като се има и предвид рок концертите, които се провеждат в Каварна, някак си първото място си е отредено за момчетата на Калиакра.