Изпълнителният директор на Ботев Враца Пламен Николов заяви, че ще се търси отговорност от Атанас Джамбазки, който все още има действащ договор с клуба, но въпреки това вчера бе официално обявен за старши треньор на Литекс. Шефът на тима даде специална пресконференция, на която бе категоричен, че Джамбазки е постъпил изключително некоректно с тима. Пламен Николов бе категоричен, че не е знаел за решението на наставника, а е научил новината от медиите след мача между Литекс и Лудогорец.

„Снощи, гледайки телевизия, четейки сайтове, научавам изненадващо, че старши треньорът на Ботев Атанас Джамбазки е представен за старши треньор на Литекс Ловеч. Останах доста изненадан от това, защото една такава вест, се научава от медиите”, сподели Пламен Николов.

„Той, категорично заявявам пред вас, ето го договора, Атанас Джамбазки има действащ договор с клуба до 30 юли 2012 година, както и неговият помощник Георги Станков. Това са договорите им, има и лицензионен договор при БФС, който се изисква при картотекирането и назначаването на един треньор в А група. И в момента Джамбазки той е лицензиран треньор на отбора. Оттук нататък за постъпката си той носи отговорност. Голям човек е, който разсъждава. Явно, че той няма желание да бъде треньор на Ботев. Той не ми се обади. Току-що се видяхме с него и каза, че е взел решението, но тези неща, нека той да ви ги обяснява. Пред мен извади доводи, които аз лично не мога да ги коментирам.”

„Отговорността за поведението му е само и единствено от него. Не знам дали Литекс ще плати неустойката, но по българското законодателство не може да имаш два трудови договора и особено по нормативните документи на БФС. Искам да подчертая, че прочетох, че договорът е тихомълком разтрогнат, че Джамбазки е свободен – такова нещо няма”, добави изпълнителният директор.

„Лошото е, че трябва да има и морал, защото не може, преди най-важния мач за полусезона, да се постъпва така с клуба, който му подаде ръка. Ще видим как ще се процедира сега. Единственият, който има пролиценз сега, съм аз. Шокът и изненадата са големи. Разговарях и с футболистите. Ние нямаме друга алтернатива, освен да се борим за всяка точка. Ние трябва да направим всичко възможно да спечелим мача с Калиакра и след това да вземе решение и да намерим сериозен човек, който да не ни постави в такова положение след още три мача”, добави Плаеник Николов.

„Атанас Джамбазки има договор, който трябва да се прекрати. Ще разговарям с адвоката. Специална клауза между клуба и Джамбазки – няма, но по закона и нормативите на БФС, има неустойки”, завърши шефът на клуба.