Атанас Джамбазки е поставил Ботев Враца в много сложна ситуация, като е приел поста старши треньор на Литекс, преди да се разбере с ръководството на досегашния си тим.

Изпълнителният директор на врачани Пламен Николов даде пресконференция, за да обясни случилото се през последните часове. Той показа договора на Атанас Джамбазки, и заяви, че ще се търси разтрогването му по вина на треньора.

Николов е научил новината от медиите снощи, а не е бил уведомен предварително от Джамбазки. Вчерашното занимание на Ботев е било водено от помощника на Джамбазки Светлин Симеонов.

Нито един треньор в лагера на Ботев обаче не разполага с ПРО-лиценз, което налага и сядането на Пламен Николов на пейката в предстоящия мач с Калиакра. Николов подчерта, че напускането на Джамбазки е дошло и в много неподходящ момент, тъй като тимът тъкмо се е бил съсредоточил върху подготовката за въпросната среща, от която врачани задължително ще търсят три точки.

Пламен Николов добави още, че в личен разговор впоследствие, Атанас Джамбазки му е дал много неоснователни доводи за напускането си. Николов определи хода като неетичен.

Георги Станков ще води тренировките на Ботев Враца в следващите дни, докато се мисли за бъдещето на поста.