Още една от контролите на Ботев Пловдив по време на зимната подготовка на тима стана ясна. На 8 февруари „канарчетата” ще се изправят срещу добре познатите им чехи от Дукла Прага. Проверката ще бъде по време на вторият лагер на пловдивчани в Кипър, който ще бъде в периода 31-ви януари – 14-ти февруари.

Дукла е на 4-то място в чешката Висша лига на полусезона. Отборът е добре познат на Ботев, като двата тима редовно играят контроли по време на своите подготовки. На 18-ти юли 2012 година чехите бият с 1:0 пловдивчани в Австрия. На 6-ти февруари 2013 година воденият от Станимир Стоилов тим си връща с 2:0 в Кипър.

В неделя, 12 януари Ботев тръгва за първия си лагер в Кипър като ще изиграе две проверки – на 22-ри със швейцарския Сион и на 24-ти с руския УФА.

Освен с Дукла на 8-ми февруари, по време на втория си подготвителен лагер в Кипър, пловдивчани ще изиграят още 4 контроли – на 2-ри февруари с полския Заглебие, на 5-ти с руския Енисей, на 10-ти с руския Ростов и на 13-ти със съперник, чието име ще стане ясно до дни.