Старши треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов определи поставената цел пред тима за втория полусезон, и обяви какви ще са трансферите в клуба тази зима.

„Целта е класиране в Лига Европа, дали през Купата или през първенството. Така че трябва да направим всичко възможно, с общи усилия, Ботев да е един от четирите отбора, които участват в евроквотата,“ заяви Стоилов на първата тренировка на „жълто-черните“.

„Разделихме се с някои футболисти, които според мен нямаха достатъчно амбиция да се развиват. Това бе единствената причина, аз смятам, че те са добри футболисти, и могат повече, отколкото показаха. Според мен трябваше да имат малко повече амбиция, иначе техните футболни качества са безспорни. Изключвам от тази група Бобан Грънчаров, който бе дисциплинарно уволнен. Един футболист не може да се мисли за по-голям от клуба,“ обясни наставникът на Ботев.

„Ние не се разделяме с титулярни играчи. Първите 13-14 остават. Трудно е да намерим играч от класата на Тодор Неделев, да не кажа, че е химера. Ще се опитаме с едно-две-три попълнения в атаката или в средата на терена, да компенсираме отсъствието му,“ каза той.

„За жалост днес не можем да представим нов играч. Всички положихме много усилия, аз почти не съм се прибирал в България, днес до края на деня се надявам да имаме двама румънски футболисти. Имаме договорка, споразумение, но докато не пристигнат и не минат прегледи, не можем да кажем със сигурност, че всичко е наред. Днес-утре очаквам да се подсилим с млад футболист в атака, от Холандия. Освен тези тримата, още един или двама нови може да има. Тези тримата са свободни агенти, а другите, към които имаме интерес, може би ще трябва да се заплати трансферна сума. Амбицията е максимум един или двама още, и с това ще приключим. Искам колкото напуснат, толкова да вземем, защото предстои сгъстен сезон, а имаме амбиции да участваме и в двата турнира,“ разказа в детайли Стоилов.