Румънските медии разкриха колко пари е платил румънският Стяуа за трансфера на защитника Сърджан Лукин от Ботев Пловдив. Според изданията на север от Дунав, сумата е 170 хил. евро. 

Първоначално там твърдяха, че "канарчетата" искат 200 хил. евро за бранителя си, но явно са се съгласили на малка отстъпка, за да се осъществи сделката и да влязат свежи средства в клубната каса. 

"Канарчетата" обаче продължават преговорите с румънския шампион за още един свой играч. Това е нападателят Юнес Хамза, за когото разговорите се точат вече близо две седмици. 

Според "Газета Спортурилор", президентът на букурещкия клуб Валериу Аргасеала ще пристигне днес в Пловдив. Очаква се веднага след мача на "канарчетата" с Литекс да има нови преговори с шефовете на българския клуб за Хамза. 

В Румъния доскоро твърдяха, че първоначалната оферта на Стяуа за тунизиеца е била 300 хил. евро, докато Ботев иска за него половин милион от европейската валута. Очаква се днес да има сближаване на позициите. 

Надеждите на румънците са да имат Хамза най-късно до края на седмицата, за да могат да го ползват в мачовете с Лудогорец от плейофите на Шампионската лига. Затова е и спешната визита на Аргасеала в Пловдив.