Заплахи за проблеми при лицензирането на Ботев Пд за следващия сезон заради случая “Какалов” са стигнали до хора от ръководството на “канарчетата”.

Според запознати, близки до играча са пуснали слух, че ще направят всичко възможно клубът да не вземе лиценз за новия шампионат, ако Христолов не пусне Какалов да играе в Сливен.

В момента забегналият от Ботев играч тренира с втородивизионния клуб, въпреки че има действащ договор с “канарчетата”. Президент на Сливен пък е членът на Изпълкома и вицепрезидент на БФС Йордан Лечков.

Самият Какалов също изглежда твърде убеден, че ще играе футбол още този сезон и няма да му се наложи да чака 2 години, за колкото има договор с Ботев.

“И до мен стигна пободна информация за заплахи, но не искам да коментирам такива неетични неща. Ако е вярно обаче, не прави чест на хората, които са отправили тези заплахи”, заяви Димитър Христолов.

В същото време нападателят на “канарчетатаЕмил Урумов замина днес за Азербайджан, където ще се присъедини към тима на Нефчи (Баку). Според предварителната информация Урумов ще играе като преотстъпен до края на сезона.