Победител във вечното дерби поиска президентът на Славия Венцислав Стефанов, за да не се възползва от това Литекс, демонстрирайки омразата си към шампионите. „Хубаво ще е мачът да не завърши наравно, защото при това положение облагодетелстван ще е Литекс. В такива дербита по-фаворизирания отбор, по-често е тъжен накрая. Досетете се сами каква ми е прогнозата”, обърна се към журналистите белият бос.

Той добави, че ако има вариант би поискал чуждестранни съдии за мача с Литекс, но бързо се поправи: „Всъщност той е на Овча Купел, няма да съм облагодетелстван. Но за следващото ни гостуване обезателно ще поискам”, каза още борецът за правда в българския футбол.

„Дани Пеев е харесан и от спортния директор, и от треньора на Амкар. Но засега не могат да го вземат, защото имат проблем с бройката на чужденците”, опита се да замаже проваления трансфер на своя футболист Венци.

Според него Емил Велев си върши добре работата щом все още е треньор на най-стария столичен клуб. „Състоянието на Славия не е плачевно, издържаме още. Най-лесно е да седнеш да плачеш, както правят някои наши президенти, вместо да се хванат да работят”, сподели Стефанов.

„Искам единна Б група и А група с 10, максимум 12 отбора. И тимове като Марек, Беласица и Локо Мездра нямат място в българския футбол. Около тях се въртят едни хора с малки компютърчета, букмейкъри, мукмейкъри”, завърши президентът на Славия.