„Някои хора в Българския футболен съюз въобще не знаят за какво са там. Те са едни недоразумения”, заяви президентът на Славия Венцислав Стефанов на пресконференция. „Ако го няма там Весо Маркович и още няколко души, спокойно могат да заключат централата на БФС и да я превърнат в механа”, продължи в типичния си стил белият бос.

Стефанов бе крайно недоволен от вчерашното решение за телевизионните права: „Явно тези, които са чели договора с телевизията, са го чели както дявола чете евангелието. Футболните клубови имат само задължения, а нямат права. Професионалната футболна лига трябва да държи правата на първенството и сама да преговаря за тях с телевизиите. Не е нормално ПФЛ да не е страна по договора с телевизиите”, категоричен бе президентът на Славия.

„Ако от БФС продължават да игнорират ПФЛ, добрите намерения на футболните президенти към футболната ни централа ще се стопят. Михайлов и хората му не разбират, че така вредят основно на себе си”, продължи със заплахите Венци.

На въпрос защо не е предявил претенции към ЦСКА за сумата, която му дължат за Райс Мболи, Стефанов отговори: „Не смятам, че ще ми свършат работа. Когато поисках помощ от тях за случая с Илия Илиев, един прохождащ юрист – Борислав Попов ми наговори такива глупости... По-добре да чакам да се стопи ланския сняг”, завърши шефът на най-стария столичен клуб.