Собственикът на акциите на ПФК Нефтохимик Николай Филипов даде интервю за Дарик радио и Gong.bg, в което обясни взаимоотношенията на неговия тим с ЦСКА, откъдето се надяват да останат в А група с лиценза на бургазлии.

Какви са взаимоотношенията между двата клуба към днешна дата? „Вижте, аз една седмица бях в чужбина", заяви Николай Филипов. "Снощи като се прибрах с голямо учудване разбрах за това, което се тиражираше по медиите, че евентуално ще има сделка между ЦСКА и Нефтохимик за сливане, за преотстъпване на лиценза. Искам да уверя всички ваши слушатели и феновете на Нефтохимик, че такива разговори не са водени. Това нещо по никакъв начин няма да се случи. Нефтохимик ще си играе в А група. Обсъждали сме варианти за продажба на футболния клуб, но все още никой не се е явил кандидат да дойде да го купи. На всеки му е ясно, че ние не сме се родили с този футболен клуб и все един ден ще го продадем. Но не сме водили разговори, или преговори, с който и да било от ЦСКА.”

Преди време в интервю за Дарик радио Николай Филипов заяви, че …“е готов да се съюзи с дявола, за да спася Нефтохимик.” Дали този „дявол” не е ЦСКА? „Да, еми да, спомням си, така беше", потвърди Филипов. "Не, не бих го казал точно, че ЦСКА е дяволът. Готвим се за първенството, нещата вървят добре. Все още готвим селекцията. Нефтохимик стартира в А група. Казах на хората от клуба да се стягат и до края на седмицата да ми дадат крайния вариант на състава, с който ще стартираме. Вярно е, че финансовото ни положение не е много розово, но в крайна сметка много клубове от елита на България не са в по-цветущо състояние.”

Николай Филипов сподели на каква цена би продал Нефтохимик. „ Няма да продам Нефтохимик на всеки, категоричен е Николай Филипов. Човекът, който ще бъде нов собственик, ще трябва да се докаже, че е добронамерен. В този смисъл е по-добре да прехвърля безвъзмездно акциите на фен клуба, отколкото да направя така, че да го закрия клуба. Не, няма да жертвам клуба в името на спасяването на ЦСКА, въпреки че съм бил фен на този отбор.”

„Някой се е превъзбудил нещо, аз останах учуден даже, че излезе по медиите в колко часа съм кацнал. Разговаряме с феновете, те доста са направили за отбора и продължават.“

„Сделка между Нефтохимик и ЦСКА няма вариант да се осъществи. Ние сме два различни отбора, ако имаме някакви взаимоотношения те ще бъдат на футболното игрище.“

„Как да ги преотстъпя, акциите трябва да се прехвърлят срещу някаква сума или безвъзмездно. Аз съм готов да ги прехвърля на фенклуба, за да престане да се спекулира. Колкото повече има радетели за българския футбол, са добре дошли при нас“, допълни Филипов.